't Grunneger Laand deur

Wij van FilmFabriekGroningen wandelen en fietsen veel in 't Grunneger Laand. In onze video's en foto's willen we iedereen die daar belangstelling voor heeft laten zien wat ons zoal opvalt in deze provincie. Klik op een van de filmpjes en geniet! Alle films op deze pagina zijn ook via een afspeellijst te bekijken(HD formaat of hoger en theatermodus aanbevolen) 

In Rond het Reitdiep 1 verkent FilmFabriekGroningen routes en plekjes die je het beste per fiets kunt bereiken.  We beginnen aan de noordwestelijke rand van de stad en volgen de loop van het Reitdiep tot even voorbij Wierumerschouw. Dan buigt de route af naar het natuurgebied Harssens, om weer via de Paddepoelsterbrug terug te gaan naar het beginpunt van de tocht, de hooilandjes aan de oevers van het Reitdiep.

In Rond het Reitdiep 2  fietsen we vanaf het dorpje Garnwerd richting Aduarderzijl. Bij Aduarderzijl zien we het Aduarderdiep uitmonden in het Reitdiep. We nemen het Reitdiepveer van Aduarderzijl naar Schaphalsterzijl, een oversteek van ruim een kwartier. Er wordt gewerkt aan een vervolg op deel 2.

Tips

Bekijk de films op deze pagina in de hoogst mogelijke HD resolutie (1920x1080) en in de zogeheten theatermodus (YouTube) voor het beste resultaat. Buitenplaats Reitdiep en Tetjehorn kunnen ook in 4K bekeken worden.