FFG Nieuws

oktober 2017

*

KIEK over DIEK

FilmFabriekGroningen werkt aan KIEK over DIEK 4. Na de succesvolle tocht langs de Groninger Waddenkust in 2016, heeft FFG de tocht verlegd naar Oost-Friesland. De fietstocht in foto en filmbeelden zal eindigen in Wilhelmshaven. Binnenkort verschijnt er een preview van de film! Klik hier en hier voor meer informatie over ons  KIEK over DIEK  project.

*

Klimmende kraan

Het ding schijnt een wereldprimeur te zijn, en is te bewonderen in de Eemshaven: de klimmende kraan oftewel the climbing crane. Je vindt er iets over in De Eemskrant.

*

Wat is een steenhuis?

Je komt het begrip vaak tegen in lectuur over Groningen en Oost-Friesland, maar wat is een steenhuis? Kijk op 'Borgen en Historie'.

*

Eems-Dollard

Wat maakt het Eems-Dollard gebied zo bijzonder, en waarom moet de natuur daar 'verbeterd' worden? Klik hier voor meer info.

*

Delfzijl weer aan zee?

Nieuws over de Groninger havenstad die een veelbewogen geschiedenis heeft. Wat doet het Marconiproject voor Delfzijl? De hier gegeven link biedt een overzicht en een handig kaartje.

*

De Dag Van De Groninger Geschiedenis

Deze leuke website bevat een schat aan wetenswaardigheden en activiteiten m.b.t. de Groninger geschiedenis. Klik hier.

*

Schnittger Festival

De stad Groningen heeft maar liefst drie Schnittger orgels binnen de stadsgrenzen.  Er komt eind oktober een groot Arp Schnittger Festival. Meer info hier.

*

Luchtwachttoren 701 Warfhuizen

Ze zijn er nog, de oude luchtwachttorens, maar hoe zijn ze er aantoe? Het Groninger Landschap heeft zich ingezet voor de toren bij Warfhuizen. Lees hier wat dat heeft opgeleverd.

*

Booming Business? Gruien en bluien?

Hoe vergaat het de provincie Groningen in economisch opzicht? Hier vind je een update. 

*

De Kiekkaaste...

...is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland. Waarom krijgt deze kijkhut een steiger? Lees hier verder. 

*

De Achtergrond

De achtergrond van onze website voor de maand oktober is een video-opname van een zwerm meeuwen boven de Jadebusen bij Wilhelmshaven. Je vindt de clip hier op onze 'lege' Achtergrond pagina (beetje scrollen!). En natuurlijk op ons YouTube kanaal©FFG

*

Een nieuw filmgedicht! 

FilmFabriekGroningen heeft een filmgedicht gepubliceerd. Het heet Schiermonnikoog. Je vindt het hier.

*

GOTONG ROYONG

FilmFabriekGroningen neemt je mee langs de kunstmanifestatie Kerstvloed 1717. De Kerstvloed van 1717 is de grootste watervloed die het noorden van Nederland ooit heeft beleefd. Op 1 oktober wordt deze indrukwekkende verzameling kunstwerken weer afgebroken. GOTONG ROYONG blijft. Lees meer over dit onderwerp op De Kerstvloed van 1717.

*

De Toerist

FilmFabriekGroningen ontdekt DE TOERIST in zichzelf in vijf korte schetsen. De opnamen zijn gemaakt in Detmold en omgeving. Klik op de afbeelding hieronder.

*

De Eems: Van monding tot bron met een boek!

Bekijk online ons boek over de reis van FilmFabriekGroningen langs de Eems. Klik hier

Reageren op het boek kan hier!

*

FFG blogs nieuwe stijl!

FilmFabriekGroningen publiceert zijn blogs in een geheel vernieuwde stijl! Verfraaid met foto's van onze huisfotograaf. Je vindt ze hier

*

Social media & FAN worden van FilmFabriekGroningen

Volg FilmFabriekGroningen op Facebook, Google+, Twitter en YouTube!

Neem een gratis abonnement op dewereldalsfilm, het YouTube kanaal van FilmFabriekGroningen. 

Je wordt dan automatisch FAN van FilmFabriekGroningen en krijgt de nieuwste video's toegestuurd!