FFG Nieuws

januari 2018

*

De Hora Siccama Zwanen Intro

*

BeestjesBlog Intro

*

Mededeling

Het drieluik ‘Gezichten van de Eems’ is niet langer beschikbaar. De 'satelliet' films over de Eems zijn eveneens verwijderd. FilmFabriekGroningen werkt aan plannen voor een geheel nieuwe film over de Eems.

*

Groningen in Amsterdam

Lees hier over de Groningse architect Reitsma, die veel bouwde in de hoofdstad van ons land.

*

De Waddenzee

Hoe gaat het met de Waddenzee? Altijd een belangrijke vraag. Kijk eens op https://rijkewaddenzee.nl

*

International FilmFestival Rotterdam in Groningen

Het fameuze International FilmFestival Rotterdam wordt in bescheidener formaat ook in Groningen gebracht. Tot en met 4 februari. Bron: Economie Groningen.

*

Hunzegronden

Het Groninger Landschap is de nieuwe eigenaar van een aantal stukken grond midden in de stad Groningen. Over het hoe en waarom van deze transactie lees je hier meer.

*

Vroege Vogels

FilmFabriekGroningen levert met enige regelmaat bijdragen aan het VARA programma 'Vroege Vogels'. De jongste bijdrage gaat over appelvinken. Klik hier om de video te bekijken. Eerdere Vroege Vogels video's vind je hier verzameld.

*

Nog meer Opruiming en Vernieuwing!

De pagina's "Swaarven deur Grunnen" en "Grunnen op fietse" zijn opgeheven, en vervangen door een geheel vernieuwde pagina, "'t Grunneger laand deur". Klik hier om de nieuwe pagina te bekijken. Ook het aantal video's is flink teruggebracht, en daarmee ook de hoeveelheid afspeellijsten. Klik hier om al onze afspeellijsten te bekijken.

*

Opruiming en Vernieuwing!

FilmFabriekGroningen zal in de loop van 2018 een groot aantal video's verwijderen en vervangen door nieuw materiaal! Deze vervanging gaat geleidelijk, en het nieuwe werk zal van een kwalitatief hoger niveau zijn. Met name het "Swaarven deur Grunnen" project wordt ingrijpend gewijzigd, en onze langlopende "Gezichten van de Eems" serie is inmiddels verwijderd. Hieronder vind je  info over nog meer projecten. Kijk ook hier.

*

De Achtergrond

De achtergrond van onze website voor de maand januari 2018 is een video-opname van een zwanenpaar vlakbij Vlagtwedde. Je vindt de clip hier op onze 'lege' Achtergrond pagina (beetje op en neer scrollen!). En natuurlijk op ons YouTube kanaal©FFG

*

Film- en fotoprojecten FilmFabriekGroningen in 2018

FilmFabriekGroningen werkt aan een groot aantal zogenaamde BeestjesBlogs. Het eerste BeestjesBlog verschijnt in januari 2018. Ook proberen we ons KIEK over DIEK project in het nieuwe jaar af te ronden. En er zijn plannen voor een gloednieuw en zeer uitgebreid film- en fotoproject in de maak! Dat moet de opvolger van KIEK over DIEK worden. Volg het op deze website!

*

Hora Siccama Zwanen

FilmFabriekGroningen bereidt een filmproject voor dat "De Hora Siccama Zwanen" is gedoopt. Dit experimentele filmproject gaat een zwanenfamilie in de stad Groningen volgen. We streven ernaar in de loop van januari 2018 het eerste materiaal klaar te hebben!

*

KIEK over DIEK 4 

*

GOTONG ROYONG

FilmFabriekGroningen neemt je mee langs de kunstmanifestatie Kerstvloed 1717. De Kerstvloed van 1717 is de grootste watervloed die het noorden van Nederland ooit heeft beleefd. Op 1 oktober is deze indrukwekkende verzameling kunstwerken weer afgebroken. GOTONG ROYONG blijft. Lees meer over dit onderwerp op De Kerstvloed van 1717.

*

FFG blogs nieuwe stijl!

FilmFabriekGroningen publiceert zijn blogs in een geheel vernieuwde stijl! Verfraaid met foto's van onze huisfotograaf. Je vindt ze hier

*

De Eems: Van monding tot bron met een boek!

Bekijk online ons boek over de reis van FilmFabriekGroningen langs de Eems. Klik hier

Reageren op het boek kan hier!

*

Social media & FAN worden van FilmFabriekGroningen

Volg FilmFabriekGroningen op Facebook, Google+, Twitter en YouTube!

Neem een gratis abonnement op dewereldalsfilm, het YouTube kanaal van FilmFabriekGroningen. 

Je wordt dan automatisch FAN van FilmFabriekGroningen en krijgt de nieuwste video's toegestuurd!