Kiek over Diek (film)

Haven Noordpolderzijl; ©MdVFoto
Haven Noordpolderzijl; ©MdVFoto

Kiek over Diek is een van onze grotere film- en fotografie projecten. FilmFabriekGroningen is deze activiteit in de zomer van 2016 begonnen. De naam is ontleend aan de 90 km lange, gelijknamige fietsroute die je van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl brengt. Van dit project hebben we een filmserie gemaakt die hieronder bekeken kan worden. Ook zijn er fotoreportages. Klik hier om deze te bekijken. 

Waar "KIEK over  DIEK 1" zich op de ruimtelijke schoonheid van het Noord-Groninger land en de verrassende fietsroutes richt, benadrukt "KIEK over DIEK deel 2" de fascinerende combinatie van natuur en industrie in het noordoostelijke deel van de provincie Groningen. De route voert je van Poort Kaap Noord via de Eemshaven en Delfzijl naar Farmsum.

Vanaf Farmsum neemt "KIEK over DIEK deel 3" je mee naar gebieden van teloorgang en bloei. De derde aflevering van dit filmproject wijst op de vergroening van de chemische industrie in Groningen, toont de oneindige ruimte van de vruchtbare polders, en beëindigt de lange fietstocht in het altijd weer inspirerende Nieuwe Statenzijl. Als je daar bent aangekomen heb je kennis gemaakt met het Ambonezenbosje, kunstwerken in de polder, vee en een heuse kudde zeehonden.

Reageren? Klik hier