Kiek over Diek (film)

Haven Noordpolderzijl; ©MdVFoto
Haven Noordpolderzijl; ©MdVFoto

KIEK over DIEK Info

KIEK over DIEK is een van onze grotere film- en fotografie projecten. In etappes neemt FilmFabriekGroningen je mee langs de Groninger kust van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl. Van dit project hebben we een filmserie gemaakt die hieronder bekeken kan worden. Ook zijn er fotoreportages. Klik hier om deze te bekijken.

 

"KIEK over  DIEK 1" richt zich op de ruimtelijke schoonheid van het Noord-Groninger land, "KIEK over DIEK 2" benadrukt de fascinerende combinatie van natuur en industrie in het noordoostelijke deel van de provincie Groningen en "KIEK over DIEK 3" voert je naar gebieden van teloorgang en bloei. 

 

In "KIEK over DIEK 4" neemt FilmFabriekGroningen de kijker mee op een (fiets)tocht van het Groningse Nieuwe Statenzijl naar het Duitse Emden. We steken ondermeer per veerboot de Eems over. Deel 4 past daarmee in de lijn die de drie voorgangers volgden: het kustlandschap van Groningen verkennen. Daar is dan nu het kustgebied van Oost-Friesland bijgekomen. 

 

FilmFabriekGroningen vindt dat "Gotong Royong" thematisch heel goed in het KIEK over DIEK project past! "Gotong Royong" geeft een beeld van KERSTVLOED 1717, de kunstmanifestatie die in vele opzichten een uiterst boeiend project is geweest. En passant informeert "Gotong Royong" de kijker over de rampzalige Kerstvloed van 1717, de grootste overstroming van Noord-Nederland ooit.

Reageren? Klik hier