Filmgedichten

65 jaar geleden werd de provincie Zeeland zwaar getroffen door de Watersnoodramp van 1 februari. Ter herinnering aan deze tragische gebeurtenis plaatst FilmFabriekGroningen het gedicht "1 februari 1953", geschreven door Jacques Westerveen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Het idee voor de filmgedichten is ontstaan naar aanleiding van een opdracht van de Culturele Raad Haren aan FilmFabriekGroningen.*) 

 Drentse A

een van de mooiste gedichten van de in Nederland zeer geliefde dichter Rutger Kopland is met toestemming van de erven Kopland verfilmd en gepubliceerd door FilmFabriekGroningen.

 

Deur

de ogenschijnlijk zo gewone en eenvoudige handeling van het openen van een deur krijgt in het mooie gedicht van Remco Ekkers een geheel nieuwe dimensie! De dichter was zo vriendelijk ons toestemming te geven voor de publicatie van dit filmgedicht.

'het Niets dat ons draagt' 

vrije interpretatie van het gedicht 'Favourite Things' van Marjoleine de Vos, die toestemming verleende voor het gebruik van haar gedicht in deze videoclip.

De Twee Wilgen

twee omgewaaide wilgen in het Lauwersmeergebied vormden de inspiratie voor dit filmgedicht. 

Tekst: Jacques Westerveen. Beeld: JakobsLadderFilms. Muziek: Wouter Gerritsma.

 

Schiermonnikoog

een filmgedicht over de natuur en recente geschiedenis van Schiermonnikoog.

Tekst: Jacques Westerveen. Beeld: JakobsLadderFilms. Muziek: Pachabelly van Huma-Huma.

Alle filmgedichten zijn ook te bekijken in de afspeellijst van het FFG YouTube kanaal (HD formaat en theatermodus aanbevolen).

*) Om auteursrechtelijke redenen is het niet mogelijk alle verfilmde gedichten die voor de Culturele Raad Haren zijn gemaakt op deze website te publiceren.

 

Reageren? Klik hier